GOTT NYTT ÅR!!!

image344

Endast några timmar kvarstår av år 2007
Jag vill passa på att önska alla ett gott nytt år!!!
Nu ska jag ut och rocka in det nya året 2008
I´ts gonna be a fucking parent year
YEAH!


Pussen På Er Alla!!!



Baj Baj 2007

Ett helt år är snart till ända. Endast en liten ynka dag återstår innan 2007 går till historien. En hel del har faktiskt hänt under året som gått. Både festligheter, roliga och trivsamma saker och väldigt väldigt tråkiga saker. Men jag ska inte vara långrandig och börja rabbla minnen inte (kanske mest för att det är så kasst att det mesta redan är glömt...) Men överlag måste jag ändå värdera året som ett helt okej år.
Det som fortfarande chockar mig är dock hur fort tiden går. En otäck känsla. Det är som att tiden bara går fortare och fortare ju äldre man blir. Jag vill inte inte bli äldre... jag vill stanna här på 23...

Jag tror på 2008. Det eviga året. Förutom 2:an då... Så den 8/8 2008 måste det ju bara hända något fantastiskt. Men vad återstår att se. 
Men jag tror dock att 2008 kommer att bli ett bra år. Åtminstonne hoppas hoppas hoppas jag verkligen det för jag pallar inga tråkigheter.... Då blir jag till en hög med löv.

Imorgon nalkas ett litet men ack så trivsamt nyårsgalej. Vi blir uppskattningsvis 4-5 glada (och hemskt snygga) sköningar som med pompa och ståt avtackar 2007 för sin tid och välkomnar 2008 in i våra liv.
Jag har fått en uppgift till denna tillställning: inskaffa champange. Å här ska baske mig kunnas bada i skumpa!

Näe nu orkar jag inte mera. Jag ska äta mat.



Hej Å Hå!

WTF!!?!!?

Jaha då har äntligen den stora tunga decemberpengen rullat in på kontot... Satte mig givetvis på dirren för att pejja billsen sattsejja och fick mig en smärre överaskning. Vissa (dom flesta andra) har givetvis koll på läget och var irriterande medvetna om situationen ( www.ciccet.blogg.se )medan den för andra (kanske bara mig) som inte har koll på nästan någonting, kom det som en glad överaskning.
Dom förtjusande HFAB har beslutat att höja hyrorna 2008. Förmodligen för att lyorna är så galet stora, håller hög standard och för att studenter som bekant är snuskigt rika.
Syrran lyckades komma undan med en ynka liten tia per månad. Detta håvar HFAB in den feta summan av 120 riksdaler på ett år. Grattis HFAB! Tydligen anses min lya vara något mer värdefull då den glada hyresvärden drog till med en höjning på 50 riksdaler... 600 pics per år. Damn you HFAB!
Kan det möjligen vara för att dom behöver cash för att reparera fuskbygget?? Till och med vaktmästarna eller va tusan dom nu är för några har erkännt fuskbygge. Så detta är ju inget jag hittat på själv direkt. Golvmattor korvar sig och fönster och dörrar håller inte tett.... för 3383 riksdaler i månaden!!!!
Hutlöst....
HUTLÖST

hade det inte varit för att man som student inte får tjäna hur mycke cash som helst utan att bli av med pengar från det underbara CSN så hade jag i detta nu varit i full gång med att leta reda på ett tredje extrajobb... 2 stycken verkar lixom inte räcka för att täcka alla kostnader man har som student....








SÅ:

God Jul HFAB!!!
Vill Även Passa På Att Önska CSN En Fantarre Jul....

JaHopp...

HURRA för mig!!! Jag lyckades nämligen med miraklet att gissa rätt på tentan och blev G... Ett julmirakel helt klart!
Igår var sista föreläsningen innan julen. Lika meningslös som vanligt. Helt sanslöst hur många inkompetenta lärare det finns på denna skola... Det är så man blir mörkrädd. Istället för att få en drös med tips och idéer får man mest bara reda på hur man INTE själv vill jobba.... Knaaaaas!
Stressade in till staden igår och räsershoppade några julisar. Sen tog plötsligt pengarna slut och jag fick skamsen lämna sakerna i kassan och lomma hemmåt. Detta blir ingen snäll månad för mitt sparkonto :S

Nu har jag bara 3 klappar kvar att inhandla. Detta ska ske på fredag tillsammans med bästaste syrran. Håller även på att fiffla med en redigt ful klapp till mor och far HiHi!!!

Nu borde man ju verkligen ta tag i sitt lilla tematiska arbete som ska vara klart nån vecka in på nya året men va fan... Vem orkar!? Istället ska jag nu fara ut till stallet och ta mig en skön ridtur i skogen.
På lördag nalkas jobb och sedan styr syrran och jag släden mot kalmar. Ska bli gött och komma hem till mor och far en sväng nu. Längtar efter dom.

Den ständiga frågan om vad man ska roa sig med på nyår kvarstår. Men det löser sig alltid. Väntar ju fortfarande på inbjudan till feta festen allan ;-)

Anyway... Nu nalkas hästryggen:)


(Fy bövelen vilket tråkmåns inlägg detta blev då! ber om ursäkt!)





Hej Svejs=) 

Snodd Lista =)


1. Är du snygg? Vissa daga känner jag mig rätt het...
2. Är du fet? Andra dagar känner jag mig rätt fet...
3. Är du smal? Näe jag skulle nog inte kalla mig smal nej...
4. Är du en tönt? Det skulle jag nog däremot vilja påstå mig vara =P
6. Är du sjuk? JA! Jag är kungen av snor ( och lite andra bakterier) Dessutom är jag rätt sjuk i huvet me =P
7. Är du feg? Nej nej jag är en tuff jävel! :S
8. Är du törstig? Ja rätt ofta
9. Är du 15 år? Näe... 23 hallå?!
10. Är du rik? Hell No!!!
11. Är du fattig? Ja det tycker jag allt att jag är. Men det finns ju många som har det värre sattsejja
12. Är du smart? ............... jag är blond?!?.................................
13. Är du shoppingsugen? Jepps det lider jag av
14. Är du retsugen? Retsugen?? WTF is retsugen?? jag fattar inte...
15. Är du saknad av någon? Säkert vem skulle inte sakna lilla mig???:)

Fyra SKULLE;
1. Skulle du vilja vara längre? Näe jag är rätt nöjd faktiskt
2. Skulle du vilja väga mer? Okej... Låt mig tänka... eeeh.... NEJ
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Okej jag ska inte hymla... klart jag är en kändiskåt jävel!
4. Skulle du dricka dig full nu? En måndagkväll... näe

Sju KAN
1. Kan du vifta på öronen? Nix
2. Kan du slicka dig på näsan? Eftersom min vän Sofie sa följande: Nej tack jag har ingen ko tunga:) Så måste jag svara: JAG HAR EN KOTUNGA GAAAAH (någon som vill hångla??)
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Japp! Särskillt på fyllan=)
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Åh herre gudars NEJ!
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? ............. ja...............
6. Kan dina vänner lita på dig? Eftersom jag begåvats med ett apkasst minne minns jag ändå inget av allt som sägs till mig...
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Näe fy faen va äckligt!!! Avskyr piercingar och skulle hellre dö än att sätta en pinne i min kropp... Eller så sitter det redan en där sedan 10 år tillbaka.... jag vet inte riktigt

Fyra ANTINGEN ELLER

1. Pierca tungan eller näsan? Eftersom min nos som bekant ständigt är full av snor skulle lixom ett hål i den innebära... ja... va ska jag säga... en viss ofräsch känsla. Dessutom sitter det redan en pinne i truten på mig...
2. Vara seriös eller rolig? Amen seriöst... rolig såklart!
3. Brinna upp eller drunkna? Nej tack!
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Okej genomtänkt fråga.... Föräldrarna givetvis! Dom är mina bästa jue!



Okej, så här är det:

Min precious  "lilla" stenåldersdator är out of order... Jag vet, hemskt tragiskt.
Men jag ville bara förtälja detta så ingen går där med en klump i magen och tror jag släckt lågan på mig själv efter denna fasansfulla tenta attack. 
Nej nej, jag lever, i allra högsta grad. Åtminstone tror jag iallafall att jag gör det=)
Med full fart mot julen fylls mina dagar av diverse works. Julkorts-tillverkning varvas med torkning av gröna elvor under små röda näsor. Dessutom ligger jätte tematiska arbetet allan bakom samvetet och trycker på. 
Julklappsinhandlandet har tagit sin början men långt ifrån sitt slut. Något som däremot har tagit slut är kulorna på kontot sattsejja. Synd om dom jag icke hunnit handla klappar till än... höhöhö
I denna ljuva lördagkväll, i just detta nu är det julbak som nalkas. Nej inte sprit... JULBAK. (vuxenpoäng till mig!)
Joe och Kerst har redan gått loss på lussebullarna och strax ska jag svepa ihop farmors lilla delikata pepparkaksdeg=) MUMMA! 
Jag ska äta deg tills jag kräks.
Sen får man se om man rullar ut en liten sväng på staden efter detta. 
Man får se=)


Så: om nu inläggen här glesnar så vet man nu varför. 
Jag skulle ha önskat mig en dator i julklapp....
DAMNIT!





Pussen så lång! 
 

MOFASA SATTSEJJA

Jaha.
Hade häromdagen knopat ihop ett tjusigt inlägg när min lilla dator bestämde sig för att helt brutalt logga ut och dessutom sket den i att spara inlägget... MORR
Skärpning datorn!

Tentaskit igår. Laddade upp genom en tripp till landet med Kerst i fredags. Långpromenader med hundarna, en härlig ridtur i skogen och hemmagjord pizza gjorde susen. Sen att man sov som en kratta pga en viss hund som insisterade på att slicka oss i ansiktet ca en gång i halvtimmen och däremellan låg och gnisslade som en gammal dörr är ju en annan femma.
Nu återstår bara att se om man lyckats chansa rätt eller fel på tentan... Domen kommer väl lagom till självaste julen sattsejja.
Givetvis följdes tentan av fest. Efter en skön middagslur inleddes kvällen med förgalej i mitt crib. Mycket trivsamt! Ett gäng sköna bönor i sitt ässe sattsejja. Kan inte bli annat än bra. Gled vidare ut till Mårten. Vad hände där?
Galet skumt folk ute. Förstår inte detta. Vart var alla vanliga männsker? Kännde oss ett tag som medverkande i nån skräckfilm. MOFASA

Å nu sitter jag här och skriver hemtenta en söndag... *suck* Men så kan det gå när man bara inte orkat ta tag i den tidigare. Får väl se om jag lyckas knopa klart skiten till måndagkväll. Annars är det väl ingen som dör om den anländer lite sent. Bättre sent än aldrig som det så fint heter.

Har för övrigt en nätt liten bula i huvet efter gårdagens bravader. Vråkade, som vanligt dansa ihop med syrran. Aj aj ont! Har dessutom, oxå det som vanligt, galet ont i nacken efter kvällens övningar på dansgolvet.
Men det var det väl värt.

Nu nalkas mera skrivande. Sen blir det tre dagar med jobb på förskolan innan det blir onsdagkväll och dax för ny drabbning. TJO =)




Ha En Angenäm Söndag Gott Folk=)
Poss

Ibland Känner Jag Mig:





ensamallena, utan sällskap, på egen hand, solo, ensamstående, ensamlevande, solitär, singel, solokvist; isolerad, enslig, i avskildhet, avskild, avsides, enskild; övergiven, lämnad åt sitt öde; unik, utan like, ensam i sitt slag, enda; enbart, endast   
                                                         Jag





image343




Roliga Händelser:

Glömde förtälja en händelse som inträffade igår på vårt nya hak Morfars. Dom sköna snubbarna bakom disken tog fel kaka till Joel och tyckte då att den kan väl jag ta istället. Visst okej tyckte jag, det kan jag väl. Men killen var inte helt övertygad om att jag verkligen ville ha kakan. Därför tog han fram en sked, gröpte loss halva kakan och tryckte upp den i ansiktet på mig. Det var bara å gapa, tugga och svälja sattsejja. Hur knasigt som helst. Matad av en servitör på ett fik. Crazy.

Dagens händelse:
Satt på bibblan med Kerst för å plugga plugga plugga då ett jättegäng med utländska turister stormar in med filmkameror framför fejjan eller frenetiskt blixtrande med stillbildskameror. Hela bibban av folk dundrar ner precis runtom vår lilla lugna studievrå. Jobbigt sattsejja... Kännde sig bara något utstirrad...
Dessutom kacklade dom högre än uppspelta höns i en hönsgård... Funderade starkt på att leta upp ett ryskt lexikon och slå upp ordet TYSTA!

Plötsligt petar en av killarna lite diskret på Kerstin och knackar fram:
- Äckskjus mi. vatt ar jo duin?

Det visade sig vara ett gäng folkdansare från serbien.

När gänget äntligen gett sig av och vi pustar åter ut i vår vrå kommer killen plötsligt springande genom biblioteket tillbaka mot oss. När han kommer fram petar han på Kerstin och stammar fram:
- Aj jöst måst sej såmsing.... *pust*... Du är söt!

Efter några sekunders total tystnad bryter Kerstin och jag ihop i totalt odiskret asflabb rakt ut i bibblan. Scheisse, jag skrattade så jag grät. Sjukt galet roligt var det iallfall.

Av någon anledning känns dessa storys inte alls lika festliga såhär i återberättande stund. Man kanske bara va tvungen att va där helt enkelt. Men tro mig, Hysteriskt kul var det!







Chorizo!

När Första Ljuset Brinner....

Har verkligen otaliga gånger försökt ge mig in i pluggträsket  de senaste dagarna men misslyckats fett. Mina tankar är nån helt annanstans. Kanske inte så märkligt dock.
Fick å andra sidan en rejäl städning av lyan gjord igår. Ägnade alltså en hel lördageftermiddag och kväll åt städning och julpyntning... Vad har drabbat mig måntro??
Idag var jag duktig dock. Uppe i ottan för träning, vilken jag iofs höll på att kräka, svimma å stryka me på, men endock en rejäl genomkörare av volanger och annat utstickande. Lyckades sedan faktiskt komma igång med hemtentan också. Känns gott.

Första advent idag. Krävde ju lite mys givetvis. Mötte upp Bönan Kerst och Cicci å hennes Juvel vid stora granen på Stora Torg. Måste för övrigt vara enda torget i hela landet som heter stora torg. Typiskt Halmstad att tappa vissa bokstäver i slutet på ord...
Stog i regnet å spanade in en "isbalett" som Joel kallade det och minglade sedan runt på staden tillsammans med resten av Halmstads befolkning. Crowded sattsejja.
Gjorde sedan en parant upptäckt då vi givetvis tvunget skulle ha oss en adventsfika. Prövade nya stället Morfar. bara namnet är ju hur sweet som helst. grymt trivsamt hak måste jag säga. Får lätt bli vårt nya chill ställa. Inte för att vi tidigare har haft något sådant men nu har vi genast det och det känns ju parant=) satt å fikade, snackade skit och spelade spel. Precis lagom en söndag.

Nu väntar en otrivsam vecka av plugg plugg plugg. Fucking booooring.
Men på fredag flyr jag och Kerst staden för en kort semester på landet. Vi ska vara djurvakter fredag - lördagmorgon. Bra uppvärmning och nedladdning inför tentahelvetet som äger rum på lördag. URK!

Nu ska jag mula i mig lite marknadsgodis som jag givetvis var tvungen att inhandla. Sedan var ju godisståndskillen så hemskt fin att jag överköpte ungefär 3 gånger mer godis än jag borde ha gjort... Jädra sätt det där. Sätta en parant snubbe bakom godislådorna.... humpf. Vad är det för övrigt för fel på alla rabiata mammor som näst intill knuffar omkull en framför godisståndet. Herre gud... det räcker till era barn också, jag lovar!


Yeah yeah, ska icke tråka ut er mer med mina oerhört intressanta tankar som fyller mig idag...



Ha en fortsatt trivsam första advent=)



image342





Besito!

Dom DomDomDom DomDomDom Dom Dom Dom Dom....

" Tänd ett ljus och låt det brinna
Låt aldrig hoppet försvinna
Det är mörkt nu"


Ibland tycker man sig ha sina små bekymmer som trycker ner en i mörkret. Man tycker lite synd om sig själv av diverse anledningar. Igentligen vet man att man har det rätt bra. Ni vet ju, jag har skrivit om det otaliga gånger. Man vet. Jag vet. Det är bara lite trögt att få in.

Man tycker sig ändå ha hyffsat koll på läget.

Men så plötsligt händer det något som får hela ens värld att stanna av, klockor går baklänges osv. Det är som att solen plötsligt glömt av att gå upp över en del. Tankarna snurrar i helt andra kretsar. Kretsar som tidigare varit okända och fruktansvärt avlägsna. Och nu, nu står du där mitt i dom. Stilla står du, alldeles stilla, medans allt runt omkring dig, folket, staden, livet rusar på i hundratjugo.
Hela livet gör en tvist. En hundraåtti. Och där står man. Man tittar ner men ser inga fötter mot marken. Man tittar upp och ser universum. Man svävar omkring i ett stark ovetande.

Allt är som förut i en sekund, för att i nästa förtvina i rädsla och förtvivlan.
Men man ska inte ta ut saker i förskott, säger kloka människor.

För:
"Det blir ljusare igen"

Och då, då blir allt som förut igen.
Precis som det alltid har varit.
Och som det alltid kommer att vara.



image341



Snurrigt...