MatlagningsKurs Lektion 1
Kerstin, jag och Markus har länge nu planerat en liten kurs. Ja i flera månader nästan. Så idag satte vi äntligen igång!
Det är en liten matlagningskurs med Kerstin som lärare där jag och Markus är två hemskt okunniga elever. Förkunskaperna som vi båda innehar är:
* kan bre en macka
* kan laga nudlar
Ja det var nog det hela. Så när kursledaren Kerstin inför kursen hörde sig för angående önskemål på rätter till kursen svarade vi givetvis:
- makaroner och ketchup?!
Men nej nej, denna matlagningskurs håller mycket högre standard än så. Jajjemensan! Så idag samlades vi alla tre i Markus lya för att cheffa. Vi inledde med den delikata och högst avancerade rätten lasange. Jorrå, det gick himlans bra, trots att Kerstin tog stora risker då hon under ett par tre minuter lämnade oss ensamna med matlagningen för att hämta ett redskap som vi saknade.
Dagens kurstillfälle började inget vidare då handtaget på "stekjärnet" (ja man säger så i skåne) helt otippat lossnade. Men vi styrde givetvis upp det hela till det bästa iallfall och kan bara helt lugnt konstatera att handtag på "stekjärn" är överskattat.
Blev en ytterst delikat måltid trots att vi faktiskt vråkade glömma salt och peppar, men d e ju inget som inte kan kryddas på i efterskott sattsejja. Med Markus urtjusiga dukning och med två kannor lättdryck till blev första kurstillfället en succé.
Kerstins betyg på sina två elever vid kurstillfälle 1: MVG (å då ska ni veta att VG är max)
jag kan bara säga: Helnöjd med kvällens insatts =)

Over And Out
Det är en liten matlagningskurs med Kerstin som lärare där jag och Markus är två hemskt okunniga elever. Förkunskaperna som vi båda innehar är:
* kan bre en macka
* kan laga nudlar
Ja det var nog det hela. Så när kursledaren Kerstin inför kursen hörde sig för angående önskemål på rätter till kursen svarade vi givetvis:
- makaroner och ketchup?!
Men nej nej, denna matlagningskurs håller mycket högre standard än så. Jajjemensan! Så idag samlades vi alla tre i Markus lya för att cheffa. Vi inledde med den delikata och högst avancerade rätten lasange. Jorrå, det gick himlans bra, trots att Kerstin tog stora risker då hon under ett par tre minuter lämnade oss ensamna med matlagningen för att hämta ett redskap som vi saknade.
Dagens kurstillfälle började inget vidare då handtaget på "stekjärnet" (ja man säger så i skåne) helt otippat lossnade. Men vi styrde givetvis upp det hela till det bästa iallfall och kan bara helt lugnt konstatera att handtag på "stekjärn" är överskattat.
Blev en ytterst delikat måltid trots att vi faktiskt vråkade glömma salt och peppar, men d e ju inget som inte kan kryddas på i efterskott sattsejja. Med Markus urtjusiga dukning och med två kannor lättdryck till blev första kurstillfället en succé.
Kerstins betyg på sina två elever vid kurstillfälle 1: MVG (å då ska ni veta att VG är max)
jag kan bara säga: Helnöjd med kvällens insatts =)

Over And Out
Kommentarer
Postat av: Kersty
Ja, ni var ena briljanta elever...det bådar gott för nästa tillfälle! Då höjer vi nivån;) Puss!
Trackback